Interiør - tilfeldige ting jeg liker- foreløbig mest det

lørdag 25. mai 2013

Ship o'hoi

Sommeren er forhåpentligvis rundt hjørnet. Båt og marine inspirasjon er en fin måte å ta sommeren inn i stua, eller inn på terrassen! 


Hva med puter som ser ut som steiner for å skape den rette
"nede ved sjøen" stemningen ? 
LIVINGSTONES by Stéphanie Marin
torsdag 23. mai 2013

Bloomframe


Nå når til og med Norge får en liten smak av sommervarme, kryper folk frem fra under ullpleddene og ut til altaner, takterrasser og parker. Jeg har derfor benyttet anledningen til å kjøre en ny runde med inspirerende bilder, denne gangen med fokus på nettopp verandaer. (les balkong, veranda, terrasse osv.)Bloomframe! Vinduet som blir balkong, er 
fra det nederlandske designfirmaet Hofman Dujardin og kommer visstnok 
på markedet i løpet av året.  

Her er en videosnutt av herligheten,
med passe irriterende musikk til. I denne postens inspirasjons lerret er de aller fleste gjenstandene hentet fra ELLOS HOME Og til slutt, bare på grunn av overtrøtt. Til melodien av "For de Store, For de Små" også kjent som Den Norske Coca-Cola Sangen 
av Lars Lillo-Steenberg 


For de store, For de små

For de som står sammen,


 For de som skiller seg ut

For de mange,      
For de få, 


For de som elsker, elsker ikke, elsker lite, elsker mye


For de trofaste                 og tilfeldigeFor de mange og vidt forskjellige


For en som ikke er slik som du tror


For en dukkert høyt mot nord, For et snowboard spor


For en som bryr seg 


For to som vandrer sammen


i en solnedgang,   i en stjernenatt


For smaken av ditt første kyss


For en


og for oss alle


mandag 20. mai 2013

Bergen Tattoo Convention


Forrige helg befant jeg meg på Bergen Tattoo Convention på Logen i Bergen. Jeg skall ikke  lyve på meg den største interessen for hverken tatoveringer eller piercinger, men sett fra det estetiske er det utrolig mye bra kunst ute å går (bokstavelig talt). 

Siden dette i utgangspunktet skal være en blogg om interiør, og ikke kroppskunst, skal jeg prøve å la vær å spore helt av. Men som de fleste andre kunstformer kan inspirasjonen overføres. Og elementer fra tattooveringer vil gi tøffe blikkfang som veggkusnt, lamper eller som mønsterinspiration til tapeten. 


Liker spesielt godt lampene som jeg brukte  i disse bildene. De er fra DaWanda.

torsdag 16. mai 2013

Gratulerer med dagen Norge!


Det har vært lite bevegelse her de siste dagene, av den ene grunnen at det har skjedd andre ting i den virkelige verden. Skal prøve å legge ut noen poster i løpet av helgen.

NKI studiet er påmeldt og studiemateriale er bestilt! Pakken fra NKI kom på onsdag, til stor glede for meg og alle i umiddelbar nærhet. 
Og nei, sofaen er ikke noe jeg ville valgt om jeg hadde muligheten. Som student blir man innimellom (heldigvis) litt blind for sånt. Sannheten er at vi ikke tørr å bytte ut sofaen i frykt for at den kommer til å spise oss om vi prøver! Den har nesten fordøyd to dyner og en hund på et tidspunkt! Pakken inneholdt alt av utstyr som behøves for å fullføre kurset. Tegnebrett, reduskjonslinjal og andre linjaler, fargevifte, fargeblyanter, tusjpenner, passer, sirkelsjablong, ark, og et par bøker og diverse annet.
Noen av bøkene til kurset har jeg fått kjøpt billigere via finn.no og andre nettbutikker. 


      
Nå sitter jeg å leser introduksjonen til kurset, gjør meg kjent med bøkene og gleder meg masse til å komme i gang. Oppdateringer følger nok.Bortsett fra dette har klokken bikket 12 (eventuelt også 02) natt til 17.mai, så fargene for dagen er vel rødt, hvitt og blått!


Gratulerer med dagen! 

fredag 10. mai 2013

I've been through the desert....


..... on a horse with no name. It felt good to be out of the rain. (lyricks by Dewey Bunnell, and originally recorded by the band America.)
Egypterne trodde at i begynnelsen ble universet fylt med kaosets mørke vann. Den første gud, Ra-Atum, kom fra vannet slik det egyptiske land selv kommer til syne hvert eneste år fra Nilens flod. Ra-Atum spyttet og fra spyttet, (eller helt bokstavelig at han onanerte og fra hans sæd), kom gudene Shu (luft) og Tefnut (fukt) og Geb (jorden). Menneskene ble skapt da Shu og Tefnut gikk rundt i de mørke ødemarkene og gikk seg vill. Ra-Atum sendte sitt øye for å finne dem og da han så dem begynte han å gråte av glede og tårene ble til mennesker.Det er glassklart!

Glassgulv kan være en nydelig dekorasjon. 


Mens dette! 


Det ser bare skummelt ut!
Glassgulvet gir utsikt til en 15 etasjes heis sjakt, i et hus i Mexico.Den koreanske artisten Do Ho Suh har laget denne store skulptur installasjonen “Floor 1997-2000″, et glassgulv som holdes oppe av flere en 180,000 figurer av plast.
Her er glassgulv brukt for å gi et innblikk i personens vinkjeller.Sofakrok ovenfor bassenget! Veldig pent, men pass på å ha på truse under skjørtet ;)


Jeg har iherdig prøvd å finne et gulv av glass med klinkekuler under, men her ser det ut til at google kommer til kort. Eller kanskje ingen har laget det. tenk deg et gulv, med belysning, som består av tett i tett med klinkekuler! In My castle...

SteampunkSom jeg nevnte tidligere så har interiørmoten i det siste beveget
seg mot en røffere stil en hva vi har sett de siste årene.
Steampunk («damppunk») er en stilretning med opprinnelse som
samtidslitterær genre brukt av forfattere som Jules VerneH. G. Wells og Mark Twain. 


Den orginale steampunk stilen baserer seg på dampmaskinerluftballonger, mekaniske regnemaskiner og annen teknikk fra 1800-tallet. Genren kan også omhandle moderne gjenstander som bl.a. datamaskiner, basert på victoriatidens teknologi, f.eks. The Difference Engine av William Gibson og Bruce SterlingSteampunk utspiller seg vanligvis i et viktoriansk miljø, men genren har forgrenet seg og inkluderer nå alle tenkelige tidsaldre og historiske miljøer, for eksempel middelalderenbronsealderen og antikken
Mikroelektronikk i moderne betydning finnes ikke og forbrenningsmotorer er sjeldne. Dekorativ telefon for å gi en eldre og mer klassisk stil til kontorpulten kanskje?
Telefonen er fra Pyle audio og koster $177.99 (i skrivende stund 1037 kr)

Gullspeilet fra Eia kan kjøpes hos Herskap og Tjenere i Bergen, og finnes i flere størrelser.


Steampunk er også å finne i klesstiler. men er her kanskje  vanskeligere å innlemme i sin personlige stil, en i interiørverden. Stilen har klare trekk fra viktoriansk stil og damptidens teknologi.

           (Sko fra Polyvore   )


  Klokkeverk, tannhjul og myke elementer kombinert med harde materialer kjennetegner mye av steampunkinspirerte gjenstander.